top of page

De keuken als leefruimte

Aardetinten, warme kleuren, natuurlijke materialen, texturen en prints. Zo kan je (een van) de laatste trends in het interieurlandschap omschrijven.


Dat is absoluut ook zo bij de keukens van nu. Modern en strak, maar toch erg warm en elegant. Door het gebruik van hout in de keuken, in combinatie met een licht maar gestructureerd werkblad zorg je ervoor dat de keuken een zeer gezellige sfeer weergeeft.


De traditionele keuken is geëvolueerd naar een echte leefruimte voor het hele gezin, waar een heel groot deel van de dag en avond wordt doorgebracht. De keuken is het hart van het huis geworden en heeft een geheel nieuwe functie gekregen, naast het bereiden van eten: een plek om te werken, te babbelen, te ontspannen,...


De keukens van nu hoeven dus ook niet allemaal vlak en effen meer te zijn, er mag heel wat leven in zitten. Houten fronten, open schabben, decoratieve verlichting, natuurstenen tabletten (of namaak natuursteen) en enkele objecten zorgen voor een echt 'leefgevoel' in de keuken.

Open legplanken kunnen zorgen voor een heel gezellig gevoelNatuurlijk zorgt een goede styling wel voor een groot deel van het geheel. Zorg ervoor dat de open schabben niet té gevuld zijn, en dat er een bepaalde structuur in terugkomt. Bijvoorbeeld: één schab met enkel witte borden / één met enkele boeken / één met enkel koffietassen, ééntje met een decoratief element, ...


Maar no worries, er mag ook wel eens een vuil bord of gebruikte pot blijven staan hoor... Dat kan de volgende dag ook opgeruimd worden!


all pictures of this blogpost: https://www.nordiskakok.se/nordiska-kok-hem/


コメント


bottom of page