Project in de kijker - Een loft in Gent


Een paar jaar geleden, begin 2018, kreeg ik een email van een klant die net een mooi en ruim appartement had aangekocht in Gent. Het ging over een nieuwbouwappartement in een renovatieproject 'Nieuwe Molens' achter het Rabot. Het project was al enige jaren in ontwikkeling en was al ver gevorderd. Dat wilde zeggen dat de badkamers, keuken, vloeren en deuren reeds gekozen en geplaatst waren toen de klant tot de aankoop overging. Hier kon hij dus voorlopig niets meer aan doen, maar de klant wou echter wel wat méér, en vroeg mijn hulp bij het verder afwerken, inrichten en decoreren van zijn nieuw appartement.


Project Nieuwe Molens - Bron foto: Turner Immo

Je zou het misschien niet altijd zeggen, maar bij de aanvang van een nieuw project ben ik altijd extreem zenuwachtig en onzeker. Klamme handjes, een trillende stem, ik maak mij altijd nog kleiner dan ik al ben. Maar gelukkig had ik al snel een klik met deze klant. Zijn rustige manier van praten en het voelbare vertrouwen in mij, maakte dat ik al snel wat meer zelfvertrouwen kreeg.


We gingen samen kijken naar het pand. De leefruimte bestaat uit een hoge, vierkante ruimte. De plafondhoogte is ongeveer 350cm, en alle wanden waren ongeveer even lang, waardoor de ruimte aanvoelde als een lege doos waar je moeilijk mee aan de slag kon. De klant vroeg ons een oplossing te vinden voor het inrichten van de ruimte, voor het creëren van een gezellige zit- en eethoek en een mooie oplossing voor de TV- en bibliotheekwand te vinden.


Ik deed nog even een snelle opmeting van de ruimte, bekeek alle technieken en andere details, en kwam (gelukkig) tot de constatatie dat de vloer in de leefruimte een prachtige, licht geoliede eiken parket was. Daar kon ik zéker mee aan de slag.


Ik volg altijd mijn buikgevoel bij de creatie van een nieuw interieur


Wie reeds met mij heeft samengewerkt of mij persoonlijk kent weet dat, als het ook maar een beetje kan, ik mij niet echt hou aan een voorgelegde manier van werken. Ik ben graag een beetje tegendraads en wou dan ook in deze ruimte toch mijn stempel drukken, ondanks de vele bestaande factoren waar ik rekening mee moest houden.


De stopcontacten die voorzien waren voor de televisie waren nogal ongelukkig geplaatst in de kortste wand van de ruimte, waardoor je in de zetel met je rug naar het licht toe zou moeten zitten. Ik werd er wat ongemakkelijk van, en aangezien ik altijd luister naar mijn buikgevoel zag ik het als mijn plicht om deze situatie aan te passen.




Ook in een nieuwbouwproject of bestaande woning, waar alles reeds voorzien is, is er vaak wel een manier om het toch anders aan te pakken. Overal is een oplossing voor.


De leefruimte zou anders ingedeeld worden, zoveel was duidelijk. Een ander moeilijk punt was de hoogte van de ruimte, het hoge maar vlakke plafond zorgde voor weinig spanning of referentiepunten om de ruimte in zones onder te verdelen. Om zonering te creëren heb ik ervoor heb gekozen om boven de zithoek met een ‘zwevend’ verlaagd plafond in eik te werken. Het bracht een ongelofelijke nieuwe en interessante vibe in de ruimte én gaf nieuwe mogelijkheden voor het inwerken van de verlichting. Het gaf samenhang met het TV- en bibliotheekmeubel dat ik had ontworpen, en bracht de ruimte naar een heel ander niveau. Daarbij kwam nog eens het detail met de natuurstenen plaat onder het zwevende bib-meubel, dat overging in een prachtig uitgewerkt ladenblok in diezelfde natuursteen.




Met een klein hartje ging ik het ontwerp voorstellen aan de klant… Alweer een beetje kleiner dan anders liet ik hem de 3D beelden zien, en al vertellend kwam de passie voor het interieur tot leven. Ik denk dat ik hem bij het eerste beeld al overtuigd had, maar na mijn levendige relaas over het hoe en waarom was hij helemaal mee met het verhaal.


Vol vertrouwen liet hij mij mijn gang gaan met de indelingen, materialen en afwerking. Samen gingen we gordijnstoffen kiezen (dat is een blauw linnen gordijn geworden van vloer tot plafond), gingen we eigenhandig de natuurstenen platen uitkiezen, en wisselden we ideeën uit voor het meubilair en de decoratie van de leefruimte en slaapkamer.


Het resultaat is er eentje om fier op te zijn.

Ik dank je, mijn klant, voor al het vertrouwen dat je mij gaf.


Sandrien




Wil je meer foto’s van het project zien? Klik hier

Wil je graag een afspraak voor de bespreking van jouw project? Maak je eerste online afspraak hier


Ontwerp door Satho Living

Uitvoering van al het maatwerk door Trae Houtwerken

Raamdecoratie door Wi Homestyling

Foto’s door Jonah Samyn

Styling door Sandrien Vanhaevermaet & Maren Casier

Tekst door Sandrien Vanhaevermaet

125 weergaven2 opmerkingen