top of page

5 tips om jouw ruimte groter te doen lijken


“Hoe zorg je ervoor dat je woning groter lijkt?” Is één van de meest gezochte interieur gerelateerde onderwerpen op het internet. En hoewel het idee dat een paar elementen of kleuren jouw ruimte veel groter kunnen doen lijken, te mooi voor woorden lijkt, met enkele eenvoudige tips is het écht wel mogelijk!


Hoe groot of klein jouw woning ook mag zijn, ik krijg heel vaak de vraag hoe je de ruimtes nog groter en meer open kan doen aanvoelen. Doorheen de jaren hebben wij bij Satho Living wel het één en het ander geleerd over ruimtelijkheid, en het is gemakkelijker dan je denkt!


Vandaag deel ik enkele manieren om jouw ruimte open te trekken en veel groter te doen lijken.
Hier zijn 5 tips om jouw ruimte visueel te vergroten:


Tip #1 - Integreer spiegels in jouw ruimte


Ik twijfel er niet aan dat je deze tip wel al eens ergens

gelezen of gehoord hebt, maar het werkt écht!


Natuurlijk licht creëert de illusie van ruimte, en spiegels creëren de illusie van natuurlijk licht! Dus zelfs in donkere of kleine ruimtes, met of zonder ramen, kan een spiegel de ruimte visueel vergroten.


Heb je geen plaats om een spiegel op te hangen, probeer dan met andere reflecterende materialen hetzelfde effect te bekomen. Bijvoorbeeld een licht reflecterende wandtegel of plaat achter je kookvuur, een glazen kader aan de wand of glazen vazen & enkele blinkende decoratiestukken op de tafels. Enkele kleine beetjes kunnen al heel wat doen om je ruimte meer dimensie te geven.


Deze spiegel van WOUD Living Design is verrassend veelzijdig. Een kleine plank met uitsparingen voor hangers is verborgen achter de spiegel, ontworpen om planten en bloemen in uw huis te integreren en om uw kleding aan elke kant op te hangen.


Tip #2 - Zorg voor meubilair op pootjes


Een van de belangrijkste elementen van een uitgebalanceerd interieur is het verdelen van die balans in kleinere ruimtes. Dat doe je door luchtige elementen te kiezen die je ruimte meer open doen lijken.Wat die luchtige elementen allen gemeen hebben, is het feit dat ze op pootjes staan, en dat je er ‘doorheen’ kan kijken. Zo krijg je ook meer ‘vloer’ te zien, wat dan weer het gevoel geeft dat de ruimte groter is.Als je bijvoorbeeld een iets zwaardere sofa zonder pootjes hebt staan in je living, zal het geheel al veel opener aanvoelen als je deze sofa kan combineren met een koffietafel met een open onderstel, en enkele comfortabele stoelen op pootjes. Dat brengt balans en maakt het geheel licht en luchtig.Ook je bed of boxspring kan je combineren met nachttafeltjes op pootjes om je slaapkamer een iets meer ruimtelijk gevoel te geven.
Tip #3 - Gebruik lichte en neutrale kleuren


Ga voor een licht kleurpallet in jouw woning: kies voor een lichte of natuurkleurige (of houten) vloer, vervang je donkere en zware gordijnen door iets lichter en luchtiger waardoor het daglicht mooi gefilterd binnen kan komen, maar die toch ’s avonds voldoende privacy bieden. Leg enkele lichter gekleurde kussens in jouw donkere zetel en vervang dat tapijt door eentje met een lichte, neutrale kleur.

Bron: Pinterest

Meer info over witte en neutrale kleuren? Binnenkort zullen we ook hier een blogpost over schrijvenTip #4 - Gebruik enkele statement pieces


Dit lijkt misschien vreemd, maar door het toevoegen van één of enkele grotere en meer opvallende elementen in een kleine kamer krijg je een veel ruimer gevoel, het brengt die ruimte tot leven.


Een groot tapijt, waar jouw zetel deels op komt te staan, zal voor meer ruimtelijkheid zorgen dan een klein tapijt. Eén grote (lichte) sofa zal de ruimte veel groter doen aanvoelen dan enkele kleinere zitelementen bij elkaar. Kies voor één grotere koffietafel in ronde of ovalen vorm, dan 3 kleinere tafeltjes. Kies voor een grote tafel, die een sobere ruimte helemaal doet opleven, én extra gezelligheid brengt.Bron: Pinterest

Ronde vormen zorgen trouwens ook voor heel wat meer dynamiek in een ruimte, waardoor de ruimte meteen weer groter zal aanvoelen. Zoals bijvoorbeeld de afgeronde stoelen op de foto hierboven.


Een statement piece zorgt ervoor dat er een focuspunt is in de ruimte, dat brengt rust in je blikveld, wat er weer voor zorgt dat de ruimte meer open voelt.Tip #5 - De verlichting niet vergeten


Vaak vergeten, maar o zo belangrijk! Goede verlichting maakt jouw ruimte pas hélemaal af.


Zorg voor ‘laagjes’ in jouw verlichting. Niet één centraal punt, maar verschillende hoekjes en enkele eyecatchers zorgen ervoor dat je ruimte veel lichter en dus ruimer zal ogen.Voeg licht toe aan de donkere hoekjes door middel van vloer- of tafellampjes die je gemakkelijk aan en uit kan schakelen. Zorg voor dimmers op jouw hoofdverlichting, en probeer, als het kan, met verschillende kringen te werken zodat niet alles tegelijk uit en aan hoeft te zijn.


Meer info over de juiste verlichting? Ook hier volgt binnenkort een blogberichtje over!


Waar sukkel jij nog mee? Waar heb je vragen over? Schrijf het gerust hieronder in de commentaren, wij proberen alles te beantwoorden.

172 weergaven2 opmerkingen

2 ความคิดเห็น


Een last-minute vakantiehotel is een accommodatie die je op korte termijn kunt boeken voor een vakantie. Deze hotels bieden speciale aanbiedingen en kortingen voor reizigers die op het laatste moment beslissen om op vakantie te gaan. Hier zijn enkele kenmerken en overwegingen met betrekking tot last-minute vakantiehotels:

  1. Kortetermijnboekingen: Last-minute vakantiehotels staan open voor boekingen met een korte leadtijd, meestal slechts enkele dagen of weken voor de gewenste aankomstdatum.

  2. Kortingen en aanbiedingen: Deze hotels bieden vaak kortingen op kamerprijzen of pakketten om onverkochte kamers te vullen. De tarieven kunnen aanzienlijk lager zijn dan normaal, waardoor reizigers geld kunnen besparen.

  3. Flexibiliteit: Omdat last-minute boekingen vaak afhangen van beschikbaarheid, is het belangrijk dat reizigers flexibel zijn wat betreft de bestemming en reisdatums. Je…

ถูกใจ

Wat is een e-chopper?

Een e-chopper is een elektrische scooter of bromfiets met een ontwerp dat lijkt op een klassieke choppermotor. In plaats van een verbrandingsmotor gebruikt een e-chopper een elektrische motor en wordt deze aangedreven door een oplaadbare batterij. E-choppers zijn meestal voorzien van brede banden, een comfortabele zitplaats en stuur, en hebben vaak een stoere uitstraling die doet denken aan de traditionele choppers.

De voordelen van een e-chopper zijn onder andere:

  1. Milieuvriendelijkheid: E-choppers stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit en dragen zo bij aan een verminderde luchtvervuiling en verminderde CO2-uitstoot, waardoor ze een milieuvriendelijk alternatief zijn voor conventionele brandstofaangedreven voertuigen.

  2. Geluidsarm: Elektrische motoren zijn aanzienlijk stiller dan verbrandingsmotoren, waardoor e-choppers minder geluidsoverlast veroorzaken en bijdragen aan een stillere en…

ถูกใจ
bottom of page